Instruire germană pentru 100 de licee din România cu bani de la UE

Instruire germană pentru 100 de licee din România cu bani de la UE
La Grand Hotel Napoca a fost lansat astăzi un proiect în cadrul căruia vor fi instruiţi după metodologie germană nu mai puţin de 800 de profesori de la 100 de licee din întreaga ţară.
Pregătirea în domeniile mecanică şi electronică va fi susţinută de cadre didactice ale Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), după ce, în prealabil aceştia vor urma un training la Institutul Tehnic Dr.-Ing. Paul Christiani GmbH & Co. KG, din Germania. Proiectul strategic “Parteneriat transnaţional pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar tehnic prin aplicarea sistemului german de proiecte pentru lucrări practice în atelierele şcolare din România” este implementat în perioada octombrie 2010 – septembrie 2012. Finanţarea de 16.5 milioane de lei a proiectului este asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

“Există beneficiari direcţi, cum sunt formatorii, cadrele UTCN şi cei 800 de profesori. Indirect, proiectul este benefic pentru elevi şi pentru întregul întâţământ tehnic românesc. Sperăm ca după ce aceste cursuri îşi vor face efectul tot mai mulţi absolvenţi de liceu să se îndrepte spre universităţile de profil. Ingineria eeste în suferinţă acum în România, deşi inginerii sunt căutaţi şi plătiţi bine peste tot în lume” , a declarat conf. dr. ing Radu Munteanu, managerul proiectului.

Loading...
Comenteaza