Iordache, după comunicatul Departamentului de Stat al SUA: Propunerile nu afectează independenţa Justiţiei. Despre ce discutăm?

Iordache, după comunicatul Departamentului de Stat al SUA: Propunerile nu afectează independenţa Justiţiei. Despre ce discutăm?
Şeful Comisiei speciale privind justiţia Florin Iordache a declarat, referitor la comunicatul Departamentului de Stat american cu privire la modificările discutate, că acesta face referire la pachetul propus de minister, dar care a fost modificat, iar forma actuală nu afectează independenţa Justiţiei.

"Discutăm de propunerile ministerului Jutiţiei. Propunerile care se află acum în Parlament sunt total diferite de cele ale Ministerului Justitiei. Atâta timp cât ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independenţa Justiţei, atâta timp cât toate amendamentele vin din partea asociaţiilor profesionale cât şi a CSM, despre ce discutăm?", a declarat Florin Iordache, preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă ce pachetul de legi din Justiţie, la TVR.

Întrebat dacă acestea se fac în acord cu opoziţia, Iordache a spus: "noi nu impunem absolut nimic".

"Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american, luni seara.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

 

Loading...
Comenteaza