Judecătorul Danileț: "Referendumul pentru familie costă 10 milioane de euro, iar homosexualii tot nu vor dispărea"

Judecătorul Danileț: "Referendumul pentru familie costă 10 milioane de euro, iar homosexualii tot nu vor dispărea"

Judecătorul clujean Cristi Danileț susține că referendumul pentru familie este inutil.  "Acesta nu privește familia, ci căsătoria. Organizarea sa costă 10 milioane de euro". 

Acesta susține că referendumul este inutil juridic: "Curtea Constituțională a României CCR a decis deja (art. 42 din decizia 580/2016), în mod obligatoriu, că în actuala Constituție a României prin sintagma 'soți' care se pot căsători se înțelege 'un bărbat și o femeie'".

"Referendumul odată aprobat va trebui să ducă la modificarea Constituției. Or, dacă se face acest lucru, trebuie să se pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009 cu privire la parlament unicameral cu 300 parlamentari. Pariez că niciun parlamentar nu își dorește acest lucru", a punctat judecătorul.

Acesta susține că un adevărat referendum pentru familie ar trebui "să privească următoarele (și o spun în modul cel mai ironic posibil): fiecare român e obligat să se căsătorească când devine adult; la căsătorie partenerii trebuie să fie virgini; soții trebuie să se căsătorească civil și religios; soții trebuie să facă minimum trei copii; soții nu au voie să își înșele partenerul de viață; soții nu au voie să divorțeze niciodată. Dar cine naiba ar avea curajul să pună în dezbatere familia... cu adevărat tradițională?".

Judecătorul susține că indiferent de rezultatul referendumului vor dispărea oamenii care trăiesc în concubinaj. "După acest referendum, indiferent de rezultat, nu vor dispărea homosexualii. Nici din România, nici de pe planetă. Și nici cei care trăiesc în concubinaj; din contră, numărul lor este în continuă creștere, ca și al copiilor născuți în afară căsătoriei", a încheiat Danileș.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că referendumul pentru modificarea Constituției în sensul dorit de Coaliția pentru familie ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau în prima duminică din octombrie. ALDE nu se opune organizării unui referendum pentru familie în septembrie, dar nici nu crede că este o prioritate, după cum a spus vicepreședintele ALDE Andrei Gerea.

Loading...
Comenteaza