Jurnalistul Florian Bichir îşi lansează o carte de reportaje editată de Eikon

Jurnalistul Florian Bichir îşi lansează o carte de reportaje editată de Eikon
Jurnalistul Florian Bichir, cunoscut la nivel naţional în calitate de comentator al evenimentelor religioase, în special din spaţiul ortodox, îşi va lansa vineri o carte de reportaje apărută la editura clujeană Eikon.

Volumul este intitulat "Vânătorul de minuni" şi va fi lansat vineri, între orele 18-19, în cadrul târgului de carte Bookfest de la Bucureşti.

Certa cuprinde reportaje pe temă religioasă, ce au în centru mănăstri, călugări mai deosebiţi, lăcşauri de cult vechi, a explicat Vasile G. Dâncu, co-proprietar al editurii Eikon.

"Colaborarea a fost posibilă şi prin intermediul unei cunoştinţe comune, dar şi prin prisma faptului că edităm multă carte religioasă, dar şi cărţi scrise de ziarişti. După cărţile de reportaje scrise de Ruxandra Hurezeanu şi Sorin Grecu, volumul acesta de reportaje de <esenţă religioasă> ale lui Florian Bichir continuă tradiţia de editare a acestui gen care este la limita dintre literatură şi ziaristică, adică reportajul", a explicat Dâncu.

Florian Bichir are studii filologice şi teologice, fiind doctorand în teologie.

Jurnalistul a fost până în acest an editorialist la Evenimentul Zilei, iar după cedarea de către trustul Ringier a publicaţiei a fost numit editor coordonator al departamentului Media & Proiecte Speciale a cotidianului Libertatea.

Loading...
Comenteaza