Legătura dintre adicţie şi recuperare, dezbătută în cadrul unui atelier de filosofie şi antropologie medicală

Legătura dintre adicţie şi recuperare, dezbătută în cadrul unui atelier de filosofie şi antropologie medicală
Persoanele interesate sunt aşteptate să participe miercuri la "Atelierul Multidisciplinar şi Interuniversitar de Filosofie şi Antropologie Medicală", în cadrul căruia va fi dezbătută legătura dintre adicţie şi recuperare.

Discuţiile se vor concentra pe prezentarea lui Ion Copoeru, cadru universitar la Facultatea de Filosofie a Universităţii Babeș-Bolyai, inititulată sugestiv "Adicţie-Recuperare-Învăţare".

 „Tot mai multe studii plasează adicţia şi recuperarea la intersecţia dintre sistemul medical, sistemul de justiţie şi politicile publice. Prezentarea mea porneşte de la ideea că adicţia relevă de modul de raportarea a individului la lume, iar recuperarea de re-conectarea lui cu lumea. În acest context, miza este să fim capabili de a gândi împreună cu celălalt, nu împotriva lui sau în indiferenţă faţă de el", explică Copoeru. 

În prima secţiune vor fi discutate aspecte ale relaţiei dintre adicţie şi recuperarea din adicţie, respectiv diferite procese de învăţare, iar în cea de-a doua parte vor fi prezentate rezultatele unei cercetări recente, desfăşurate în mai multe ţări europene, cu privire la nevoile de învăţare ale persoanele adulte aflate în recuperare după adicţie.

Atelierul vrea să fie un cadru informal de discuţii multi- şi transdiciplinare focalizate pe chestiuni considerate ca aparţinând medicinii, dar care se află de fapt la confluenţa diferitelor specialităţi ce studiază omul, cum sunt filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia şi literatura.

Evenimentul va avea loc miercuri de la ora 18:00 în Sala Bibliotecii din incinta Clinicii „Medicală II", situată pe str. Clinicilor nr. 2-4.

Loading...
Comenteaza