Foto Lucrări aproape sistate pe un lot din Autostrada Sebeș - Turda

Lucrări aproape sistate pe un lot din  Autostrada Sebeș - Turda

Constructorul unui lot de pe Autostrada Sebeș - Turda (A10) a sistat aproape în totalitate lucrările.

"Constructorul Impresa Pizzarotti a sistat aproape în totalitate lucrările pe lotul 1 al A10 Sebeș-Turda, așa cum se vede din filmările celor de la Ziarul Unirea.

Ritmul a scăzut treptat în ultima perioadă, iar motivul neoficial al noii înrăutățiri a situației este atitudinea celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care certifică foarte târziu lucrările executate sau chiar refuză să le certifice", transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API). 

Conform raportului CNAIR din iulie 2019, stadiul fizic a ajuns la 73,5%, însă cel financiar este de doar 61,43%.  "Diferența de 12 procente înseamnă 65 de milioane de lei, bani investiți de italieni în șantier și încă nedecontați de statul român.

Am răspuns de nenumărate ori la promisiunile aberante ale ministrului Răzvan Cuc care vedea acest tronson inaugurat în 2019. Realist vorbind, cei 17 km ar putea fi inaugurați complet (toate nodurile și bretelele) abia spre sfârșitul anului viitor" spun cei de la API.

Ei precizează că, în condițiile actuale, chiar și finalizarea în 2020 iese din discuție.

Loturile 1 şi 2 ar trebui terminate în acest an

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. 

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018. Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3, de 470 de milioane pentru lotul 4, ele fiind finanţate din fondul de coeziune (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Loading...
Comenteaza