Luptă în instanță pentru Băile Sărate Turda

Luptă în instanță pentru Băile Sărate Turda

Administrația locală a municipiului Turda încearcă de aproape doi ani să recupereze ștrandul din Băile Sărate, (Lacul Roman), aflat în  administrarea societății Turism Arieșul Cluj-Napoca (TACN).

Societatea este controlată de controversatul om de afaceri clujean Augustin Baciu, care mai deține Hotelul Onix (4*) din Cluj-Napoca, Hotelul Alpin (2*) în Muntele Băișorii, Cabana Cheile Turzii, baza de tratament Arieșul din Turda și Hotelul Stejeriș (3*), situat pe drumul național Cluj-Alba Iulia. 

Consiliul Local Turda a aprobat efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru rezilierea judiciară a contractului de asociere în participațiune nr. 6752/18.05.2009, încheiat între CL și TACN, precum și pentru obligarea societății la plata tuturor despăgubirilor datorate ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale asumate, precum și la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de aceste demersuri.

În acest sens, CL a mandatat Primăria Turda să efectueze toate demersurile necesare și legale în obținerea unei hotărâri judecătorești de reziliere a contractului de asociere, precum și orice alte demersuri administrative și/sau judiciare, după caz, cu referire la executarea și-sau rezilierea respectivului contract.

Cu toate demersurile administrației locale, societatea care administrează ștrandul a continuat să desfășoare activități comerciale la acest obiectiv turistic, atât în vara anului 2017, cât și în sezonul estival 2018, fără să își îndeplinească obligațiile din contractul de asociere în participațiune, scrie TurdaInfo.ro. 

Finalul acestei lupte va fi decis de instanța de judecată, însă acest lucru ar putea dura ani, timp în care administrația turdeană nu poate dispune de obiectivul turistic care ar putea fi amenajat, pentru a atrage mai mulți turiști la Turda, într-un lanț de obiective atractive creat în jurul salinei.

Loading...
Comenteaza