Macron, ironic, la adresa lui Trump: „Să facem planeta noastră măreaţă din nou!”

Macron, ironic, la adresa lui Trump: „Să facem planeta noastră măreaţă din nou!”
Într-un discurs publicat pe reţelele de socializare, Macron a „împrumutat” sloganul lui Trump - „Să facem America măreaţă din nou” - aducându-i o mică modificare şi ajungând la varianta „Să facem planeta noastră măreaţă din nou”.

La fel ca mulţi alţi lideri mondiali, Emmanuel Macron a reafirmat angajamentul său şi al ţării sale în ceea ce priveşte lupta contra schimbărilor climatice şi apartenenţei la acordul climatic.

„Le transmit tuturor oamenilor de ştiinţă, înginerilor, antreprenorilor şi cetăţenilor responsabili care au fost dezamăgiţi de decizia Statelor Unite, că vor găsi întotdeauna din Franţa o a doua casă. Fac un apel către ei: veniţi şi munciţi alături de noi. Să muncim împreună pentru a găsi soluţii concrete pentru clima noastră, pentru mediul înconjurător. Vă pot asigura că Franţa nu va renunţa la luptă", spune Macron în înregistrarea publicată pe reţelele de socializare.

Cu toate că părăsirea, de către America, a acordului din 2015 nu este de aşteptat să ducă la încheierea acestuia, situaţia va slăbi puterea sa şi ar putea avea efecte asupra economiei Statelor Unite, deşi Trump afirmă că tocmai acest sector va fi ajutat de decizia sa. Pasul făcut de SUA izolează, totodată, ţara de comunitatea internaţională care încearcă să facă eforturi pentru a stopa schimbările climatice. Doar două ţări din lume nu au fost de acord să semneze tratatul în 2015, Siria şi Nicaragua. Macron, la rândul său, nu a fost descurajat de retragerea Americii. El a cerut tuturor oamenilor să continue să lupte pentru a ajuta planeta şi a transmis mesajul în limba engleză, pentru a promova mai bine gluma desprinsă din sloganul de campanie al lui Donald Trump.

„Vă cer să rămâneţi încrezători. Vom reuşi pentru că suntem total dedicaţi, pentru că oriunde am trăi, oricine am fi, avem cu toţii aceeaşi desponsabilitate: Să facem planeta noastră măreaţă din nou", a spus preşedintele francez în înregistrarea publicată pe contul său de Facebook.

 

Loading...
Comenteaza