Mănăşturenii îi cer lui Boc spaţiu de joacă pentru copii

Mănăşturenii îi cer lui Boc spaţiu de joacă pentru copii

Clujenii sunt invitaţi să semneze o petiţie prin care i se cere primarului Emil Boc amenajarea unui spațiu de joacă în interior, la Cinema Dacia din cartierul Mănăştur.

Petiţia clujenilor este postată pe platforma Declic.

"Vrem spațiu amenajat pentru copii la Cinema Dacia!

Am initiat o petiție pe platforma Declic adresată clujenilor, prin care îi cerem lui Emil Boc și Consiliului Local Cluj-Napoca un spațiu în care copiii să se joace în timp ce părinții și bunicii pot socializa,  cu acces general și gratuit, la Cinema Dacia în Mănăștur, spune Adrian Dohotaru, iniţiatorul campaniei.

"Vrem un spațiu amenajat pentru copii la Cinema Dacia cu acces general și gratuit! Vrem un loc în care copiii să se joace în timp ce părinții și bunicii pot socializa, un spațiu care să fie deschis în fiecare după-amiază și în weekend.

Cerem ca la bugetul local pe 2019 să fie inclus un spațiu amenajat pentru copii la Cinema Dacia. Adesea, Cinema Dacia este închis după-amiaza și în weekend. Când au loc activități, ele sunt de tip spectacol și cu taxă, fără să implice rezidenții în crearea unui centru comunitar adevărat.

De ce este important? Noi, mănășturenii, suntem peste 100.000 de persoane și nu avem destule locuri de joacă pentru copiii noștri. De aceea, propunem deschiderea unui asemenea spațiu la Cinema Dacia, mai ales pentru sezonul rece și pentru perioadele în care plouă.

Accesul la locurile de joacă private private costă 40 de lei câteva ore și se află la distanțe mari de cartier, în mall-uri. Vrem servicii publice de calitate. Creșterea calității vieții la Cluj se poate crea și prin amenajarea ca proiect-pilot a unui spațiu de joacă în interior, idee care se poate extinde apoi la toate centrele primăriei din alte cartiere".

Petiția poate fi semnată AICI.

Poza noua 20.02.2019

Cinematograful Dacia, redeschis din 2016

Cinematograful dispune de o sală mare cu 205 fotolii, pregătită pentru proiecții de film, spectacole de teatru, concerte. Mai există o sală mică, multifuncțională, adaptată pentru aproape orice tip de eveniment, cu o capacitate pe scaune de 100 de locuri.

Foaierul generos poate găzdui expoziții și coctailuri. La etaj este o mică sală multifuncțională, care va putea fi folosită de clujeni pentru diverse activități: cursuri, seminarii, ședințe, întâlniri.

Cinematograful a fost reabilitat de Primăria Cluj-Napoca, iar costurile investiției au fost de 2,8 milioane de lei (cu taxa pe valoarea adăugată inclusă) pentru reabilitarea clădirii, iar pentru dotările de top, incluzând un videoproiector de ultimă generație cu tehnologie 4k, s-au cheltuit 1,9 milioane de lei (TVA inclusă).

Loading...
Comenteaza