Maraton "100 de ani -100 de km" | Drapel uriaş, purtat pe ultimii kilometri între Cluj și Alba-Iulia

Maraton "100 de ani -100 de km" | Drapel uriaş, purtat pe ultimii kilometri între Cluj și Alba-Iulia
| Foto: Facebook/ArmataRo

Sportivii care au alergat, sâmbătă, în "Maratonul 100 de ani - 100 de km", au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Orosz, militarul care a murit, vineri, în gara din Alba-Iulia.

Peste 100 de sportivi, profesionişti şi amatori, reprezentând Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei au alergat sâmbătă în "Maratonul 100 de ani - 100 de km", desfăşurat de la Cluj Napoca şi până în "Oraşul Marii Uniri" şi la startul căruia participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Orosz, militarul care şi-a pierdut vineri viaţa într-un incident în gara din Alba Iulia.

Un drapel uriaş a fost purtat pe ultimii kilometri, de la intrarea în Alba Iulia până la Sala Unirii, de sportivii care au alergat pe ultimul tronson al maratonului, intitulat sectorul Tricolor.

"În pragul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, prin fiecare kilometru pe care îl vom parcurge, vom marca în mod simbolic jertfa făcută de înaintaşi deoarece România de astăzi este în mare măsură rezultatul sacrificiului nemărginit al ostaşilor români. De aceea se cuvine să îi onorăm şi să le acordăm respectul cuvenit. Militarii de azi salută cu respect şi demnitate cetăţenii 'Oraşului Marii Uniri' şi îi asigură de toată preţuirea lor", au transmis anterior organizatorii.

Concursul a fost constituit din patru probe independente, de semimaraton, care s-au desfăşurat pe distanțe succesive de 25 de kilometri, respectiv pe sectorul Albastru, între Cluj Napoca şi Tureni, sectorul Galben, între Tureni şi Stejeriş, sectorul Roşu, între Stejeriş şi Aiud, şi sectorul Tricolor, între Aiud şi Alba Iulia.

La finish, în faţa Sălii Unirii, sportivii au fost întâmpinaţi de către şeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă şi de locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj Napoca, general Nicolae Tonu.

 

Loading...
Comenteaza