Mariş de la Direcţia Silvică, 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare

Mariş de la Direcţia Silvică, 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare
Traian Mariş, fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, a fost condamnat astăzi la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Sentinţa Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel. Mariş a fost judecat pentru luare de mită, iar pentru că şi-a recunoscut vinovăţia a primit o pedeapsă redusă.

Traian Mariş se află în arest preventiv din 18 aprilie, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj de luare de mită. Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj a fost denunţat de doi pădurari, Călin Bâlc şi Voicu Tomoş, care s-au plâns procurorilor că Traian Mariş le-a cerut bani, sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro, ca să le acopere neregulile descoperite în urma unor controale şi să nu îi concedieze. Mariş, ar fi primit mai multe sume de bani de la aceştia, începând din septembrie 2012 până la momentul în care a fost reţinut de anchetatori. Ultima oară, arată procurorii, cei doi au dat mita prin intermediul lui Valentin Mariş, un alt pădurar, fiind vorba de 10.000 de lei, respectiv câte 5.000 de lei de la fiecare. Mariş a încercat să sugereze în faţa instanţei că este în relaţii de duşmănie cu cei doi denunţători, însă nu a putut explica ce interese avea Valentin Mariş, învinuit la rândul său în dosar, să spună că intermedia mita, din moment ce între inculpat şi acesta era o relaţie de prietenie.

Declaraţiile date de denunţători, în cazul lui Mariş, au scos la iveală probleme foarte grave, respectiv practici mafiote generalizate la Direcţia Silvică Cluj. De altfel, procurorii DNA au şi început cercetările în cazul lui Ioan Morar, care a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Silvicie Cluj înainte de Traian Mariş.

 

Loading...
Comenteaza