Mihai I, a doua oară în viaţă la USAMV

Mihai I, a doua oară în viaţă la USAMV
Regele Mihai I va vizita pentru a doua oară, în aproape 90 de ani de viaţă, Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Alteţa Sa a mai vizitat universitatea pe când avea 12 ani, în urmă cu 75 de ani. “Am găsit în arhivă o fotografie cu regele Mihai de când avea 12 ani. Acesta a fost, împreună cu tatăl lui, Carol al II-lea (foto), la inaugurarea aulei Mihai Serban în anul 1932. După 75 de ani, am dorit să vadă cum a evoluat în aceşti ani universitatea”, a declarat Sonia Sână, purtătorul de cuvânt al USAMV Cluj.


Ea a mai adăugat că rectorul USAMV i-a înmânat  personal fotografia regelui, care s-a bucurat atunci când a văzut imaginea, în timpul unei audienţe la acesta, în Elveţia. “E primul fost şef de stat care ne calcă pragul. Regele Mihai şi-a exprimat dorinţa să stea două zile în Cluj. O să îi cerem acordul să îi facem public programul”, a mai adăugat Sână. Regele Mihai I va vizita Cluj-Napoca timp de două zile pentru a-i fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa al USAMV, în data de 7 octombrie.

 

Reprezentanţii universităţii vor face publică locaţia în care Regele Mihai va locui numai dacă acesta îşi a da acordul. “Datele de sosire şi plecare plus cazarea nu sunt încă confirmate. Alteţa Sa vrea să îşi aleagă stafful (personalul, n.red.) cu care vine în România. Săptămâna viitoare o să discutăm detaliile”, mai spune Sână.

 

USAMV nu este însă singura instituţie publică inaugurată de rege. în 3 noiembrie 1933, Mihai I a participat la inaugurarea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”. “In 2003 l-am invitat şi a participat la împlinirea a 70 de ani de la inaugurare. A fost o vizită de două zile, iar alături de rege au fost principesa Margareta şi principele Radu”, a declarat Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Loading...
Comenteaza