Ministrul apelor și pădurilor este la Cluj

Ministrul apelor și pădurilor este la Cluj
| Foto: clujinsider.ro

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneş, este la Cluj-Napoca, unde efectuează o vizită de lucru cu scopul inspectării obiectivelor de investiții ale Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

La ora 09.25, ministrul va avea o întâlnire cu reprezentanții mass-media în prelungirea Bulevardului
Muncii, în dreptul accesului la Stația de epurare a apelor uzate, municipiul ClujNapoca şi ulterior va vizita „Amenajarea râu Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca”. 

Ministerul Apelor alocă 3 milioane de lei pentru devierea Someșului

Clujul primeşte 3 milioane de lei, de la Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru lucrările de deviere a Someșului în zona Aeroportului Cluj-Napoca, necesare pentru construirea pistei de 3.500 de metri. Suma alocată este însă neînsemnată pentru amploarea lucrărilor, susțin reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Alocarea de fonduri pentru Cluj-Napoca este cuprinsă într-o listă de 36 de proiecte naţionale, pentru care este prevăzut un buget total de 120 milioane de lei, proiecte care însă nu vot fi finalizate în 2019, ci în 2020, 2021.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, spune că banii nu sunt suficienţi: "S-au alocat 3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de deviere a Someșului. Am verificat, împreună cu constructorii și am ajuns la concluzia că ar putea să mai facă vreo 10 metri de deviere cu acei bani. Finanțare “foarte bună”, vreo 6 mii de euro au fost alocați. Sunt banii de o vilă frumoasă în acest oraș. Trebuie 40 de milioane de lei ca să se termine aceste lucrări, adică 8-10 milioane de euro. Vom face și exproprieri, dar lucrările pot continua și fără", a declarat Alin Tișe astăzi, în ședința de consiliu. Mai multe AICI!

Loading...
Comenteaza