Ministrul Justiţiei, huiduit când a ajuns la Penitenciarul Gherla. Pungi cu prune aduse de angajaţii care protestează în faţa închisorii

Ministrul Justiţiei, huiduit când a ajuns la Penitenciarul Gherla. Pungi cu prune aduse de angajaţii care protestează în faţa închisorii
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost huiduit, luni, când a ajuns la Penitenciarul Gherla, în faţa căruia peste o sută de angajaţi protestează cerând majorarea salariilor. La Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa au protestat circa 50 de sindicalişt.

Peste 100 de angajaţi ai Penitenciarului Gherla protestează, luni, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi cerând majorarea salariilor, eliminarea inechităţilor salariale, a deficitului de personal şi demiterea ministrului Justiţiei pentru "incapacitate profesională". Protestatarii vor drepturi salariale similare angajaţilor din sistemul de apărare.

Protestatarii au bannere cu mesaje precum "Muncim pe datorie, ruşine să vă fie", "Legea trebuie aplicată, nu încălcată" şi "Stop discriminării".

Totodată, cei peste o sută de angajaţi ai Penitenciarului Gherla care protestează au adus şi pungi cu prune.

De asemenea, protestatarii ai scandat "Demisia", "Ruşine să vă fie", "Jos ministrul mincinos" şi "Jos Guvernul mincinos".

În momentul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla, protestatarii au huiduit.

Unul dintre liderii angajaţilor a declarat că protestatarii aşteaptă o întâlnire cu ministrul Justiţiei pentru a-i aduce la cunoştinţă nemulţumirile pe care le au.

"Am declanşat mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară şi cerem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, deoarece este un mare deficit, eliminarea inechităţilor salariale şi demitea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. Avem în penitenciare 1,5 milioane de ore suplimentare, care sunt imposibil de recuperat din cauza deficitului de personal de 8.000 de angajaţi", a afirmat acesta.

O delegaţie a protestatarilor a fost invitată la discuţii cu ministrul Justiţiei.

Raluca Prună se află la Penitenciarul Gherla alături de ambasadorul Norvegiei Tove Westberg pentru a inaugura un centru terapeutic pentru femei cu o capacitate de 60 de locuri, finanţat cu 1,2 milioane de euro din fonduri norvegiene.

Şi la Constanţa, câteva zeci de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă şi ai Spitalului Penitenciar Poarta Albă s-au strâns, luni dimineaţă, în faţa penitenciarului, sindicaliştii denunţând "discriminarea de la nivel guvernamental" şi lipsa de personal şi cerând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi salarii mai bune.

Cei aproximativ 50 de protestatari s-au strâns în faţa Penitenciarului Poarta Albă în jurul orei 09.00, având o pancartă cu mesajul "Legea trebuie aplicată, nu încălcată! Stop discriminării!”. Ei au scandat împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, dar şi a ministrului Muncii, Dragoş Pâslaru, cerându-le demisia: "Prună nu mai sta, dă-ţi demisia!” şi "Ne conduceţi prost, nu aveţi nici un rost!”.

Sindicaliştii au pichetat Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa timp de aproximativ 40 de minute, după care s-au retras, protestul desfăşurându-se fără incidente.

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au anunţat proteste ale angajaţilor în toate penitenciarele din ţară începând de luni.

Loading...
Comenteaza