Ministrul Transporturilor „taie” din autostrăzi. Își asumă doar jumătate din promisiunile CNAIR

Ministrul Transporturilor „taie” din autostrăzi. Își asumă doar jumătate din promisiunile CNAIR
| Foto: Arhiva

Ministerul Transporturilor își asumă 100 de kilometri noi de autostradă în 2019, reducând aproape la jumătate promisiunea fostului șef CNAIR, Narcis Neagea, care a demisionat recent. Acești kilometri înseamnă mici bucăți din șoselele rapide Lugoj-Deva, Sebeş-Turda şi Câmpia Turzii-Cheţani.

În cazul în acet obiectiv nu va fi îndeplinit, ministrul Răzvan Cuc asigură că va lua măsuri împotriva constructorilor, însă nu va demisiona. „Este doar o problemă de mobilizare. Iar dacă lucrurile nu vor evolua aşa cum trebuie, cu siguranţă, nu aştept să îmi menţin promisiuni deşarte şi voi lua măsuri aşa cum trebuie cu constructorii. În momentul de faţă aceşti 100 de kilometri sunt tangibili ca şi target pentru a fi daţi în trafic, nu recepţia finală în acest an”, a afirmat Cuc.

Singurele cauze posibile care ar încetini lucrările ar fi cele de ordin meteorologic, potrivit lui Răzvan Cuc. „Eu vă întreb un lucru: dacă de acum încolo, 3 luni de zile plouă continuu? Ce pot să fac eu?”, a întrebat retoric ministrul „Dumneavoastră din presă tot timpul vreţi sânge. Discuţiile vis-a-vis de evaluările pe kilometri se fac împreună cu directorul de la CNAIR şi cu antreprenorii. Dacă m-aş fi luat după promisiunile antreprenorilor probabil că aş fi anunţat 140 de kilometri, dar uitându-mă la ce se poate finaliza, de asta am venit şi am anunţat 100 de kilometri”, a mai explicat Răzvan Cuc.

Amtim că, fostul directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, promitea 180 de kilometri de autostrăzi în 2019.  

Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Transilvania așteaptă să fie deschise traficului până la finele lui 2019, cât și tronsoane din Autostrada Transilvania, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș. 

Loading...
Comenteaza