Mircea Pop, decan Baroul Cluj: Corespondențele nu trebuie interceptate în relația avocat-client

Mircea Pop, decan Baroul Cluj: Corespondențele nu trebuie interceptate în relația avocat-client
Baroul Cluj i-a chemat pe avocați, luni, în fața Palatului Justiției din oraș la un „Marș al tăcerii”. Este vorba de o acțiune de protest față de declarațiile ministrului Justiției Raluca Prună potrivit cărora modificarea legii avocaturii ar crea o superimunitate pentru avocați.

„Problema e gravă. Nu doar pentru avocați. Din cele spuse în spațiul public s-a înțeles că avocații ar dori să dobândească imunități absolute. Este de fapt vorba de secretul profesional. În relația profesională, client-avocat nu are voie să se interfereze diverse instituții ale statului. Doamna ministru a lansat ideea că avocații ar vrea să fie protejați de lege. Corespondențele nu trebuie interceptate în cazul în care acestea au loc în relația avocat-client. Secretul profesional e esența avocaturii. Dacă clientul nu spune tot ce știe avocatul nu își poate construi apărarea”, a declarat la Realitatea TV decanul Baroului Cluj, Mircea Pop.

Manifestarea publică a avocaților clujeni are loc între orele 12.00 și 12.30. Avocații vor merge în fața Palatului de Justiție Cluj îmbrăcați în robe, potrivit organizatorilor.

Loading...
Etichete
Comenteaza