Monica Iacob Ridzi, în faţa judecătorilor, cu ochii în lacrimi: vrea să plece de la Gherla – VIDEO

Monica Iacob Ridzi, în faţa judecătorilor, cu ochii în lacrimi: vrea să plece de la Gherla – VIDEO
Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a cerut astazi eliberarea conditionata dupa aproape trei ani executati din pedeapsa de cinci primita pentru fapte de coruptie.

Sedinta de judecata a avut loc la Judecatoria Gherla, deoarece aceasta se afla incarcerata la Sectia Exterioara de Femei a Penitenciarului Gherla, scrie dejeanul.ro.

Avocatul fostului ministru a solicitat instantei eliberarea lui Ridzi, invocand perioada mare din totalul pedepsei executate, dar a adus in discutie si situatia familiala, aceasta avand doi copii minori, cel mai mare in clasa 1.

Cand i s-a acordat cuvantul, Monica Iacob Ridzi a izbucnit in plans atunci cand a inceput sa vorbeasca despre cei doi copii si despre dificultatea acestora de a creste fara a avea mama alaturi.

„...se intampla un caz unic in Romania. Sunt executata atat de ANAF cat si de executorul judecatoresc pentru aceeasi suma, prejudiciu. Practic sunt executata de doua ori...Am participat la peste 100 de programe in penitenciar, mi-am dus crucea cu decenta in ultimii trei ani. Am fost declarata initial „inapt pentru munca" pentru ca aveam 7 afectiuni medicale. Acum am 15 afectiuni, 14 dintre ele constatate la Spitalul Penitenciar Julava, unde am fost internata. Am insistat sa lucrez, am facut nenumarate cereri pana mi-au fost aprobate...Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei...Am lucrat cinci luni la curatenie, de 1 an lucrez la servirea mesei, lucrez 10 ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu...Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii. Ma roaga in fiecare zi sa merg acasa. Refuza sa mearga la gradinita in lipsa mea. Baietelul a inceput clasa 1, are dificultati mari de adaptare in lipsa mea...Lasarea mea in detentie si fiecare zi departe de copii, nu face decat sa ne afecteze si mai mult situatia medicala, atat a mea cat si a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate si eu am obtinut altele prin munca. Practic, patru ani din cinci sunt considerati executati. Va rog respectuos sa imi permiteti sa ajung acasa langa cei doi copii, pentru ca aceasta cruce ma apasa tot mai greu. Sunt momente in care simt ca ma prabusesc psihic", i-a declarat printre lacrimi Monica Iacob Ridzi judecatorului.

Sentinta a ramas in pronuntare.

În februarie 2015, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai", în care a fost judecată pentru fapte de abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic.

 

Loading...
Comenteaza