Noi probleme la Facebook. Datele a sute de milioane de utilizatori au fost expuse

Noi probleme la Facebook. Datele a sute de milioane de utilizatori au fost expuse

Baza de date expusă conţine informaţiile a peste 419 milioane de utilizatori Facebook, informaţii printre care se regăsesc numele de utilizator, numărul de telefon, genul şi ţara de origine.

O imensă bază de date cu informaţii extrase de pe Facebook a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securităţii digitale.

Baza de date a fost găsită de Sanyam Jain, un cercetător în domeniul securităţii digitale, scrie News.ro. Aceasta era stocată pe un server expus şi nu era protejată cu parolă. Nu este clar cine extras datele de pe Facebook şi ce a făcut cu ele, deşi se poate bănui că acestea au fost folosite pentru targetarea cu reclame a utilizatorilor.

Cei de la Facebook spun că informaţiile din baza de date ar fi vechi, că ar fi fost sustrase înainte ca gigantul american să elimine anul trecut posibilitatea găsirii utilizatorilor pe baza numărului de telefon și că există multe informaţii duplicate în baza de date, astfel că numărul real de utilizatori ar trebui să fie mai mic decât numărul intrărilor totale din baza de date.

Loading...
Comenteaza