O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgenţă la Bratislava

O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgenţă la Bratislava

O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgenţă la Bratislava, miercuri, comandantul suspectând o depresurizare a cabinei. Au fost activate măştile de oxigen, compania pregătind o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii.

”Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj - Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiţii normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia)”, a anunţat, miercuri, compania Blue Air, într-un comunicat de presă. 

Potrivit documentului, decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauţie, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei.

”Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situaţie şi au activat măştile de oxigen conform procedurilor standard. Aceştia au fost cooperanţi cu personalul navigant. La această oră, compania Blue Air pregăteşte o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii şi să-i transporte către destinaţia lor. De asemenea, compania le asigură asistenţă şi refreshments (mâncare şi băuturi)”, se mai arată în document. 

Potrivit companiei, ”situaţia nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului”, aeronava urmând a fi supusă verificărilor tehnice.

 

Loading...
Comenteaza