Obeliscul Carolina a fost vandalizat. Primăria urmează să sesizeze Poliţia

Obeliscul Carolina a fost vandalizat. Primăria urmează să sesizeze Poliţia
Obeliscul Carolina, aflat în Piaţa Muzeului, a fost vandalizat în weekend. Persoane necunoscute au desenat pe acesta cu vopsea roşie şi au scris cuvântul "Mad", cu vopsea verde.

Cazul a fost adus în atenţia presei sâmbătă seara, de către un cititor al publciaţiei clujulcultural.ro. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat duminică că vor sesiza luni oamenii legii și vor cere pedepsirea autorilor, ținând cont că fenomenul vandalizării monumentelor istorice din oraș a luat amploare în ultimul timp. 

"Vom face luni o sesizare la Poliţie, pentru vandalizarea Obeliscului Carolina din Piaţa Muzeului. Din câte am văzut, persoane necunoscute au desenat graffiti pe ea şi au scris diverse litere cu vopsea. Cerem prinderea şi pedepsirea autorilor pentru că acest fenomen de vandalizare a unor monumente din Cluj-Napoca ia amploare", au declarat ei, pentru Mediafax.

În același timp, la rectificarea bugetară din următoarea lună  se vor aloca fonduri pentru aplicarea unui strat anti-graffiti pe o serie de monumente şi statui din municipiu.

"În luna septembrie, vom aloca bani la rectificarea de buget pentru aplicarea unui stat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din oraş, cum sunt Matei Corvin şi Carolina. Doar pentru statuia Matei Corvin costul unei astfel de operaţiuni se ridică la circa 60.000 de lei", au mai afirmat reprezentanţii municipalităţii.

Recent, pe statuia Matei Corvin a fost aruncată vopsea maro, iar pereţii exteriori ai Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail" au fost mâzgăliţi cu graffiti. Şi în aceste cazuri a fost sesizată poliţia.

Obeliscul Carolina a fost ridicat în anul 1831 în memoria împărătesei Austriei, Carolina Augusta, care a făcut în 1817 o vizită la Cluj împreună cu soţul ei, împăratul Francisc I. Obeliscul are o înălţime de 10 metri, iar pe trei dintre laturile sale sunt realizate basoreliefuri cuprinzând aspecte din vizita împărătesei Carolina Augusta.

Loading...
Comenteaza