Video Foto Oraş din judeţul Cluj inclus în topul ”Cele mai frumoase orașe mici din România”

Orașul Turda a fost inclus în rândul celor mai frumoase ”orașe mici” din România, un top realizat de siteul life.ro.

Site-ul menționat a inclus în acest grup al celor mai frumoase orașe mici din România: Orșova, Sighișoara, Turda, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. Fiecare cu frumusețile sau cu specificul lor.

Turda este un oraș cunoscut și apreciat mai ales datorită salinei care atrage o mulțime de turiști din întreaga țară. Aflat la 30 de km de Cluj, orașul Turda a devenit extrem de turistic în ultimii ani. Cei care își petrec vacanța la Turda merg la salină pentru beneficiile pe care aerul respirat acolo îl are asupra sănătății, dar se bucură și alte distracții. Pot face baie în bazinul cu apă sărată din complexul în care se afla și salina,  pot merge la spa, pot face o plimare cu barca pe lac sau se pot da într-o roată uriașă. Tot în salina există teren de minigolf, bowling, terenuri de sport, mese de tenis și un amfiteatru pentru copii.

Printre celelalte atracții din zona Turdei, mai amintim Băile Sărate, Castrul Roman, Muzeul de Istorie, Mormântul lui Mihai Viteazul, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.

Loading...
Comenteaza