Ordonanța anti-imigrație a lui Trump, blocată de o instanță de apel americană

Ordonanța anti-imigrație a lui Trump, blocată de o instanță de apel americană
O instanţă de apel americană a decis, luni, să menţină blocajul asupra unui decret emis de către preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii aflaţi în şase state din Africa şi Orientul Mijlociu.

Curtea de Apel din San Francisco a menţinut decizia luată în luna martie de către un judecător federal din Hawaii, care a blocat decretul lui Donald Trump.

În motivarea instanţei formate din trei judecători se arată că preşedintele Trump a încălcat legea privind imigraţia în SUA, prin discriminarea unor cetăţeni musulmani pe baza naţionalităţii şi prin faptul că nu a demonstrat că pătrunderea lor în ţară ar afecta interesele americane.

"Imigraţia, chiar şi pentru preşedinte, nu este spectacolul unei singure persoane. Autoritatea preşedintelui este supusă anumitor restricţii statutare şi constituţionale. Concluzionăm că preşedintele, prin emiterea ordinului executiv, a depăşit domeniul de autoritate care i-a fost delegat de către Congres", se arată în motivarea Curţii de Apel din San Francisco.

La 6 martie, Donald Trump a emis o ordonanţă executivă anti-imigraţie, impunând restricţii de călătorie timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Totodată, a fost solicitată o interdicţie de 120 de zile pentru toţi refugiaţii.

Acum câteva zile, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanţei prezidenţiale şi a cerut restricţii de călătorie mai dure în Statele Unite.

În luna mai, o altă instanţă de apel din Richmond, Virginia, a confirmat decizia unui judecător din Maryland de a bloca anumite părţi ale ordinului privind interdicţia de călătorie.

 

 

Loading...
Comenteaza