Planta-miracol a primăverii: "Resetează" întregul organism

Planta-miracol a primăverii: "Resetează" întregul organism
| Foto: taste.com.au

Consumat de două ori pe săptămână, crud sau gătit, întăreşte sistemul imunitar, curăţă organismul de toxine şi întârzie îmbătrânirea.

Excelent în detoxifiere spanacul ajută organismul curăţând căile digestive şi înlăturând toxinele. De asemenea, prin efectul său puternic antioxidant, spanacul întârzie îmbătrânirea, împiedică formarea radicalilor liberi şi previne apariţia cancerului. Vitaminele A, C şi E, alături de acidul folic, fibre şi magneziu apără organismul împotriva cancerului, în special cel de colon, plămâni sau sân.

Cantitatea ridicată de calciu din spanac ajută la întărirea sistemului osos. Vitamina K, aflată în spanac, este deosebit de importantă pentru o structură osoasă sănătoasă. Cantitatea ridicată de calciu din spanac ajută la întărirea sistemului osos.

Spanacul conţine magneziu, element despre care se spune că scade riscul de diabet de tip II. Acidul lipoic din spanac ajută vitaminele C şi E să regenereze ţesuturile şi să ţină în frâu glicemia. 

Studiile au indicat faptul că spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, substanţele aflate în spanac ajută la prevenirea şi tratarea bolilor inflamatorii ca astmul, osteoartrita, reumatismul. 

Spanacul este un remineralizant de mare valoare, acesta ajutând la întărirea sistemului imunitar, dar şi la tonifierea acestuia.

Frunzele verzi de spanac sunt recomandate nu doar pentru detoxifiere, ci şi în convalescenţă sau anemie.

Ca uz extern, spanacul este recomandat în acnee, abces, psoriazis, arsuri. 

 

Loading...
Comenteaza