Parcãrile cu taxã, concesionate pe 10 ani

Parcãrile cu taxã, concesionate pe 10 ani
“Valcon are datorii faţã de Primãrie şi faţã de bugetul de stat, ceea ce o face neelibigilã pentru prelungirea contractului din punct de vedere tehnic”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local.

El a fãcut referire şi  la raportul de audit care “demonstreazã necesitatea unui alt sistem de administrare a parcãrilor”. Noul sistem propus de cãtre Direcţia Tehnicã ar urma sã asigure nu doar încasarea taxelor de parcare, dar şi crearea unei discipline în acest domeniu.

 “Printr-un sistem de operare şi comunicare se poate ajunge la ridicarea unei maşini care a parcat în mod repetat fãrã sã plãteascã”, a explicat directorul tehnic Sorin Apostu. O altã componentã a noului sistem de administrare a parcãrilor ar fi parcarea pe timp limitat, astfel încât în anumite zone o maşinã sã nu poatã staţiona mai multe ore, blocând astfel accesul altor maşini, a mai arãtat Apostu.

Potrivit raportului de audit realizat în urma controlului la Valcon, parcometrele ar fi prost întreţinute, societatea nu ar avea control asupra colectãrii şi înregistrãrii veniturilor obţinute şi ar avea datorii în valoare de peste un milion de lei la bugetul de stat. în plus, comparativ cu încasãrile pentru administrarea parcãrilor din Timişoara sau Braşov, sumele virate de Valcon municipalitãţii ar fi de 2-3 ori mai mici.

Contactat de redactorii ZIUA de Cluj, directorul Valcon, Mihai Conea, a contestat toate imputãrile aduse în raport, susţinând cã acestea nu sunt reale, fiind fãcute de persoane nepregãtite. în prezent, în municipiu existã 2.748 de locuri de parcare cu platã, situate pe 48 de strãzi. Valcon administreazã aceste parcãri din 1997, contractul urmând sã expire în decembrie anul acesta.

Loading...
Comenteaza