Patronii din turism sunt revoltaţi de taxele pe muzică

Patronii din turism sunt revoltaţi de taxele pe muzică
Una dintre principalele probleme discutate ieri în cadrul întâlnirii de la Cluj a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a fost noua lege care îi obligă la taxe multiple pentru difuzarea muzicii.

"Taxa cu muzica, după cum i se spune curent, este o problemă importantă pentru noi, e una destul de mare şi, mai ales, sunt şapte organizaţii care pot să ne ceară taxe, conform legislaţiei actuale", a declarat Lucia Morariu, director general al agenţiei Eximtur. Participanţii la întâlnire au adăugat că este anormală taxa pentru drepturile de autor percepută în funcţie de cifra de afaceri, pe cameră, pe agenţii sau pentru fiecare autocar. De asemenea, s-a vorbit despre un proces intentat în acest sens de FPTR pentru reglementarea corespunzătoare a taxei cu pricina. "De efectele acestui proces vor beneficia şi cei care nu fac parte din federaţie, însă este important să ne adunăm cât mai mulţi pentru a avea putere să ne hotărâm soarta", a mai spus Morar.

Alte dificultăţi cu care se confruntă administratorii din turism sunt continuarea contractului colectiv de muncă pe ramura de turism, care expiră în decembrie, Legea turismului, care va fi dezbătută săptămâna viitoare, sau necesitatea ca impozitul pe clădiri să rămână la acelaşi cuantum ca până în prezent. "Azi, patronatele din turism sunt, ca orice patronate de la noi, aproape absente. Nu am contat pentru că am fost preocupaţi cu activităţi specifice, să avem servicii destul de bune ca să putem concura cu turismul din Turcia, Ungaria sau Bulgaria", a spus Mohammad Murad, noul preşedinte al FPTR. "Acum, trebuie să strângem rândurile şi să devenim eficienţi şi credibili, să nu mai fim în situaţia de a aştepta la uşa unui ministru, ci ministrul să aştepte la uşa noastră. Avem o obligaţie morală faţă de ţara noastră, pentru că în turism nu numele unui hotel sau al altuia vinde, ci al ţării. România are potenţial turistic mare şi trebuie să îl exploatăm", a adăugat Murad.

 

 

Loading...
Comenteaza