Patru cercetători clujeni, într-o expediție științifică în Coasta de Fildeș

Patru cercetători clujeni, într-o expediție științifică în Coasta de Fildeș
Un grup cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca va porni într-o expediție științifică în Coasta de Fildeș la începutul lunii aprilie.

Echipa, formată din patru cercetători din cadrul departamentului de Parazitologie și Boli parazitare a USAMV, va colecta probe biologice de la animale sălbatice din câteva parcuri naționale și păduri tropicale din regiunea de sud și sud-est a Coastei de Fildeș.

Proiectul se desfășoară în colaborare cu o echipă de biologi de la Universitatea Cocody, din Abidjan, Coasta de Fildeș. Expediţia ştiinţifică va dura 3 săptămâni şi îşi propune să studieze diversitatea artropodelor parazite pe animale sălbatice, mai ales pe păsări și mamifere mici precum și potențialul acestora de a transmite boli de la animale la om.

Directorul de proiect, medicul veterinar Andrei Mihalca, estimează că în urma expediției se vor descrie câteva specii de paraziți noi pentru știință. Pe lângă directorul de proiect, echipa de cercetători cuprinde alți doi medici veterinari (Călin Gherman, Gianluca D'Amico) specializați în bolile animalelor sălbatice precum și un biolog (Attila Sándor).

Cei patru cercetători nu sunt la prima experiență de acest fel, în trecut participând la expediții științifice similare în Kenya, Uganda sau Egipt.

Loading...
Etichete
Comenteaza