Percheziţii într-un caz cu un prejudiciu de 15 milioane de lei. Grupul era ajutat de cetăţeni maghiari

Percheziţii într-un caz cu un prejudiciu de 15 milioane de lei. Grupul era ajutat de cetăţeni maghiari
Polițiștii din Mureș au efectuat miercuri dimineaţa 82 de percheziții domiciliare în Bucureşti, Cluj şi alte şase judeţe, la un grup de persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

În acţiune au fost angrenaţi 169 de poliţişti, care, sprijiniţi de 117 jandarmi, au desfăşurat 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.

"Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă. Prin intermediul acestor firme ei ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata TVA aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani", transmite IGPR.

Mai mult, după înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite în activitatea infracțională.

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea, organizată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. La ea au participat și poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.

Loading...
Comenteaza