Percheziţii la Cluj. Sunt verificate persoane suspectate de trafic cu maşini de lux

Percheziţii la Cluj. Sunt verificate persoane suspectate de trafic cu maşini de lux
Zeci de poliţişti din Alba şi Cluj desfăşoară mai multe percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţul Cluj suspectate că ar face trafic cu maşini de lux furate din Italia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, câteva zeci de poliţişti din Alba şi Cluj desfăşoară percheziţii la locuinţele a patru persoane din judeţul Cluj care sunt suspectate de tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosarul fiind instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Alba.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că din 2013 grupul infracţional, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a înregistrat cinci autoturisme de lux BMW, Mercedes şi Audi, cauzând un prejudiciu estimat la 520.000 de lei.

După înmatriculare, doi dintre suspecţi se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care acestea le achitau pentru achiziţionarea maşinilor.

În urma percheziţiilor, cei patru suspecţi urmau să fie aduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri.

 

Loading...
Comenteaza