Percheziţii la omul de afaceri Florian Walter. Acesta nu a putut fi găsit de anchetatori

Percheziţii la omul de afaceri Florian Walter. Acesta nu a putut fi găsit de anchetatori
Anchetatorii au făcut miercuri percheziţii la mai multe firme, între care şi societatea de salubrizare Romprest, controlată de omul de afaceri Florian Walter, care nu a putut fi găsit de anchetatori. Dosarul vizează comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate au făcut 28 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme fantomă, controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii. Sursele citate spun că suma "spălată" este de 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridică la 4,5 milioane de euro.

Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei. În acest dosar este vizat şi omul de afaceri Walter Florian, care controlează societatea respectivă şi la locuinţa căruia au loc, de asemenea, percheziţii.

_________

UPDATE: Liderul grupării de evaziune şi spălare de bani, Florian Walter, nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri la Romprest şi la locuinţele suspecţilor, dar sunt indicii că este în ţară, fiind dat în consemn la frontieră. 

Procurorul şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat că în urma percheziţiilor făcute în această cauză vor fi duse la audieri 50 de persoane. "Liderul grupării se sustrage urmăririi penale, sunt indicii că este în ţară şi oricum ne-am luat măsurile necesare să rămână în ţară, oriunde s-ar afla. A fost dat în consemn", a precizat ea.

Anchetatorii au dispus şi măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile, precum şi pe conturi ale suspecţilor. Şeful DIICOT, Claudiu Cucu, a declarat că acesta este un caz început în noiembrie 2012, în care prejudiciul este foarte mare. Ea a precizat că percheziţiile nu au fost încheiate, până în prezent fiind ridicate sume de bani, de ordinul sutelor de mii de lei, în mai multe valute.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, astfel că persoanele care vor fi ridicate în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri la această structură.

Florian Walter a fost acţionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Loading...
Comenteaza