Persistă riscul de inundații, la Cluj. Forțele de intervenție sunt în block-starturi

Persistă riscul de inundații, la Cluj. Forțele de intervenție sunt în block-starturi
Plouă în țară și se așteaptă inundații

Până luni ne aflăm sub cod portocaliu de inundații, inclusiv la Cluj, iar forțele de intervenție ale MAI sunt pregătită să răspundă la apelurile de urgență.


MAI anunţă că, în contextul condiţiilor meteorologice nefavorabile de luni şi duminică, instituţia a pregătit 5.000 de forţe de intervenţie şi peste 2.000 de mijloace pentru a acţiona în sprijinul comunităţilor, situaţia din teren fiind în permanenţă monitorizată.

Riscuri de inundații persistă și în județul Cluj.


„În condiţiile schimbării vremii, a accentuării precipitaţiilor şi a răcirii accentuate în aproape toate zonele ţării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forţe de intervenţie şi 2.300 de mijloace în sprijinul comunităţilor. Menţionăm că astăzi (duminică, n.r.), între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenţionare de Cod galben pentru ploi, lapoviţă şi ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele ţării. De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din judeţele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu şi Satu Mare”, au precizat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă a mai subliniat că la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situaţia din teren.

„Potrivit centralizării realizate în această dimineaţă, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localităţi din 20 judeţe ale ţării. O situaţie distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de cca. 300 m. Aceasta a afectat un număr de 11 gospodării. În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate 3 familii, ale căror locuinţe nu mai prezentau siguranţă, acestea mutându-se la rudele din localitate. Alunecarea de teren este monitorizată de către CLSU Văleni Dâmboviţa, urmând ca mâine în zona afectată să sosească şi specialişti care să decidă măsurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare”, mai arată MAI.

Loading...
Etichete
Comenteaza