"Podul groazei" din Turda are restricții de circulație. Se circulă pe un singur sens VIDEO

În urma executării expertizei tehnice la podul de pe Drumul Național nr. 1, la intrarea dinspre Alba Iulia în municipiul Turda, s-a dispus restricționarea circulației rutiere.

În acest moment circulația rutieră se desfășoară intermitent, pe un singur șir de autovehicule, potrivit InTurda. Mii de şoferi îşi pun viaţa în pericol de fiecare dată când traversează podul peste râul Arieş.

Acesta are structura de rezistenţă afectată de greutatea maşinilor şi placa de susținere a trotuarului fisurată. Construit în 1965, acesta nu a fost niciodată reparat integral.

Aflat pe Drumul Naţional 1 la kilometrul 444, podul peste râul Arieş este traversat cu frică de şoferi. Şi nu sunt puţini, având în vedere că e una dintre cele mai aglomerate ieşiri spre Alba Iulia din muncipiul Turda.

La începutul anilor 2000, podul a fost trecut din administrarea Ministerului Transporturilor la primărie. Autoritățile locale nu au avut bani de reparaţii capitale, care ar costa patru milioane de lei, şi au făcut doar mici lucrări.

Acum, primarul Cristian Matei cere Ministerului Transporturilor să preia din nou podul. Acesta a fost construit în 1965 şi nu a fost niciodată reparat integral.

Loading...
Comenteaza