Poluarea de pe Arieş a ajuns în Cluj. S-a găsit o soluţie provizorie

Poluarea de pe Arieş a ajuns în Cluj. S-a găsit o soluţie provizorie
Compania Cupru Min, de care aparține iazul de decantare Valea Șesei, unde luni s-a înregistrat o avarie tehnică soldată cu poluarea cu steril a râului Arieș, a găsit o soluție provizorie pentru stoparea debușării, fără a fi rezolvată cauza acesteia, motiv pentru care solicită Ministerului Economiei să trimită echipe de specialiști în zonă.

Împreună cu acești specialiști ar trebuie identificată o decizie pe termen lung privind gestionarea problemei.

'Este o problemă pe care noi, Cupru Min, nu o mai putem gestiona singuri. (...). Așteptăm specialiștii să vină în zonă să ne consultăm împreună și să găsim o soluție să vedem ce să facem. (...). Am apelat la minister să ne sprijine, să trimită echipe de specialiști în zonă ca să putem lua o decizie pe termen lung privind gestionarea problemei', a declarat miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, Mircea Goia, șef de carieră la Cupru Min, citat de agerpres.ro. 

El a menționat că, pentru stoparea poluării, a fost aplicată o soluție de moment, dar cauza nu este eliminată atâta timp cât prin galerie circulă apă.

Unda de poluare era miercuri între Turda și Cîmpia Turzii, pe raza județului Cluj.

Loading...
Comenteaza