Poţi vizita Clujul dintr-o parapantă, un rollercoster sau dintr-un teleschi. Cu o aplicaţie VR

Poţi vizita Clujul dintr-o parapantă, un rollercoster sau dintr-un teleschi. Cu o aplicaţie VR

A fost lansata prima aplicatie de explorare a Clujului cu ajutorul realitatii virtuale. Care sunt cele trei tururi, pline de adrenalină, disponibile.

Aplicația VR „Experience Cluj” le oferă turiștilor șansa de a-și face o impresie „pe viu“ despre atmosfera unei destinații turistice pe care o pot vizita fără a fi prezent fizic în locul respectiv, grație ochelarilor speciali, High Tech, cu ajutorul cărora utilizatorul se poate deplasa în orice direcție.

Având mișcarea video legată de un tunel 3D, aplicația oferă utilizatorului senzaţia de viteză, iar pentru a îmbunătăți experiența au fost adăugați stimuli diferiți, sunete, elemente 3D și efecte virtuale care amplifică senzația de imersiune totală. În același timp însă, designul aplicației a fost special conceput astfel încât să dea utilizatorilor posibilitatea de a se bucură cât mai mult de priveliștea orașului, având un sentiment de stabilitate și de siguranță.

Versiunea actuală a aplicației oferă, la alegere, trei tururi virtuale diferite care permit panoramari de 360º, „deplasarea“ realizându-se la o înălțime de aproximativ 70 de metri, cu o viteză medie de 50 km/h:

O vizită prin centrul orașului Cluj Napoca - realizată dintr-o parapantă dusă de vânt spre principalele atracții din oraș;.

O tură pe Pârtia Feleacu - plimbare are loc la înălțime, mai precis dintr-un teleschi mai neobișnuit, care te plimbă deasupra întregii pârtii într-o ambianță plăcută de iarnă;

O cursă pe Dealul Cetățuie - opțiunea preferată a celor dornici de adrenalină, pentru că „acțiunea“ se desfășoară într-un rollercoster cu un traseu demn de filmele SF.

Pe parcursul anului, Avangarde Software va adăuga în aplicație și alte tururi virtuale ale orașului, ale obictivelor turistice semnificative şi ale muzeelor. Proiectul reprezintă contribuţia companiei clujene la celebrarea Centenarului Marii Uniri şi la promovarea oraşului.

Loading...
Comenteaza