Prima autostradă care se deschide în 2018 este lângă Cluj

Prima autostradă care se deschide în 2018 este lângă Cluj
Comisia de recepție a CNAIR urmează să realizeze marţi, 9 ianuarie 2018, la ora 09.00, recepţia finală la lotul 3 al autostrăzii Turda - Sebeș. Este vorba despre tronsonul dintre Decea și Aiud. Constructorul este de păreăre că, tot mâine, va fi deschisă şi circulaţia rutieră.

Acest sector de autostradă este finalizat încă din 30 noiembrie, iar italienii de la Tirrena Scavi așteaptă de atunci să sosească reprezentanții CNAIR. „La recepţia de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus şi asumat chiar de antreprenor, pentru construcţia căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu şi nu cu led, situaţie care duce la creşterea facturii energiei electrice şi implicit a cheltuielilor de operare. Din cei 12,4 km, aproximativ 10 km, între nod Unirea şi nod Aiud vor fi circulabili. După ce va fi recepţionat şi lotul 4 Sebeş-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda şi nod Aiud", spun oficialii CNAIR, citaţi de Capital.

Conform unui articol publica anterior de ZIUA de CLUJ, tronsonul al patrulea, Turda - Decea, va fi vizitat de comisia de recepție în februarie. Și acest sector a fost terminat anul trecut. "Ei spun că este gata, dar mai au de remediat niște lucruri", a afirmat Radu Băruță. Acesta a subliniat că, în opinia sa, cele două tronsoane ar trebui să fie deschise traficului deodată. "Nu e de mare folos doar deschiderea tronsonul al treilea, că sunt doar 7 km. Împreună, cele două tronsoane, vor avea peste 20 de kilometri și vor fi de folos celor care vin sau merg spre Oradea/Alba Iulia", a subliniat Băruță. Tronsonul al patrulea a fost construit de societatea austriacă PORR.

Autostrada Sebeș-Turda:

Lot 1 - 17,0 km - de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA

Lot 2 - 24,3 km - de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor - Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 - 12,5 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA

Lot 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct - Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

 

Loading...
Comenteaza