Primar sălăjean, trimis după gratii de Curtea de Apel Cluj

Primar sălăjean, trimis după gratii de Curtea de Apel Cluj
Primarul comunei Plopiş, judeţul Sălaj, Pisek Francisc, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Cluj la un an de închisoare, pentru fapte de corupţie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o hotărâre definitivă, condamnarea primarului comunei Plopiş, jud. Sălaj, Pisek Francisc, la o pedeapsă de un an închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie.

Totodată, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi, printre care acela de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura celei de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, se precizează în comunicatul DGA.

Pisek Francisc este acuzat că în calitate de primar al comunei Plopiş, a înlesnit încheierea unui contract de prestări servicii între o societate comercială şi primărie, fără a respecta dispoziţiile legale referitoare la achiziţiile publice. Astfel, Pisek Francisc a semnat în numele instituţiei pe care o reprezenta un contract pentru transportarea unei cantităţi de 30 tone de piatră spartă pe ruta Poieni - Plopiş, fără a organiza licitaţie publică. Contractul în valoare de 49.400 lei a fost încheiat cu o firmă la care erau asociaţi chiar finii de cununie ai primarului.

în urma cercetărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, a mai rezultat faptul că, în luna iunie 2005, primarul, fără a respecta prevederile legale, a achiziţionat un tractor agricol de la o rudă din comună şi l-a vândut primăriei la o valoare supraevaluată.

Cazul a fost instrumentat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie - Sălaj care, la sfârşitul lunii aprilie 2006, a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj dosarul penal în care Pisek Francisc era cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de corupţie.

Loading...
Comenteaza