Primii profesori titularizaţi conform noii Legi a Educaţiei, validaţi astăzi în Cluj

Primii profesori titularizaţi conform noii Legi a Educaţiei, validaţi astăzi în Cluj
Un număr de 214 profesori clujeni au fost titularizaţi conform noii Legi a Educaţiei Naţionale, informează astăzi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Dosarele altor 15 profesori au fost respinse.

Conform noii legi, în acest an şcolar, profesorii suplinitori care au obţinut notă peste 7 la unul dintre concursurile naţionale din ultimii trei ani, au posibilitatea de a deveni titulari ai posturilor pe care erau încadraţi, cu condiţia ca aceste posturi să aibă viabilitate de patru ani şi să aibă acceptul Consiliilor de Administraţie ale unităţilor şcolare respective, arată purtătorul de cuvânt al IŞJ Cluj, Horea Corcheş.

Cei 214 profesori ale căror dosare au fost validate au fost încadraţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. "Aest eveniment este în egală măsură şi unul dintre primele semne ale deschiderii şi ale echilibrului pe care Legea Educaţiei Naţionale îşi propune să le implementeze", mai arată acesta.

Amintim, Legea Educaţiei Naţionale a fost puternic contestată în special de conducerile mai multor universităţi din ţară, între care "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Rectorul acesteia din urmă, Andrei Marga, s-a referit la proiectul de lege ca fiind "peticit, diletant şi anacronic".

 

Loading...
Comenteaza