Primul târg profesionist de vinuri din România ia naştere la Cluj

Primul târg profesionist de vinuri din România ia naştere la Cluj
Târgul de vin ”Wine Up” vine ca o răsplată pentru locuitorii Transilvaniei, zona în care în ultimii ani a pornit o puternică mişcare în consumul de vin calitativ. Evenimentul pune Clujul pe harta târgurilor internaţionale de vin.

"WINE Up Fair in Transylvania" îşi propune să aducă oameni și vinuri împreună într-o clădire simbolică a orașului, Casinoul din parcul Central Cluj-Napoca în perioada 26-29 martie 2015. Evenimentul pune oraşul Cluj-Napoca pe harta târgurilor internaţionale de vin prin profesionalism, calitate şi eleganţă, şi vine cu un concept inovativ şi modern.

„Ideea a venit ca şi o provocare, dar şi ca o necesitate pe piaţă. În momentul acesta în România din păcate nu avem un cadru adecvat pentru a desfăşura un asemenea târg. Există mai multe evenimente care au în centru vinul, dar niciunul dintre ele nu are un concept integrat în aşa fel încât să asigure producătorilor, atât partea de promovare naţională cât şi cea de promovare internaţională. Percepţia la nivel internaţional legată de vinuri româneşti este, în anumite cercuri inexistentă, adică sunt foarte puţini care ştiu că în Europa, România este pe locul 5 ca şi suprafaţe cultivate cu viţă de vie, iar pe de altă parte la nivel naţional în acest moment consumul de vin, în special cel de vinuri româneşti a fost privit o perioadă de timp foarte sceptic pentru că nu era la calitatea vinurilor internaţionale. În ultima vreme, însă prin fondurile europene care s-au atras, s-au dezvoltat foarte multe crame mici şi mijlocii care pun foarte puternic accent pe calitate", a explicat Ioana Bidean Micu, managing director la Artvinium.

Programul târgului va include o zi dedicată industriei de profil în cadrul căreia se vor organiza sesiuni de networking cu reprezentanți ai industriilor conexe, prezentări de vinuri destinate sectorului HoReCa cu participarea distribuitorilor naționali și internaționali. În zilele dedicate publicului larg pe lângă posibilitatea de a degusta vinurile din cadrul târgului, vizitatorii vor avea ocazia să participe la diverse cursuri workshopuri și masterclassuri.

"Dorim sa creăm cadrul prin care partea de importator şi partea de distribuţie externă să acceseze târgurile de aici, să vină şi să guste efectiv vinurile româneşti, ca să-şi dea seama că este vorba despre produse de calitate. De ce Cluj? Pentru că este inima Transilvaniei şi pentru că în momentul actual în Transilvania există cea mai mare mişcare în ceea ce priveşte consumul de vin calitativ. Sunt foarte multe cluburi de vin, sunt foarte mulţi pasionaţi în Transilvania care încep cumva să meargă în direcţia de cunoaştere şi de cultură în domeniul gastronomiei şi a vinului", a spus Ioana Bidean Micu.

WINEUP Fair in Transylvania va fi inclus în calendarul anual al târgurilor de profil atât pe plan național cât și internațional, şi ţinteşte să devină lider în domeniul evenimentelor de acest gen.

 

Loading...
Comenteaza