Procurorii militari nu au primit informaţii privind gazele folosite de jandarmi la protest

Procurorii militari nu au primit informaţii privind gazele folosite de jandarmi la protest

Procurorii militari care anchetează intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august nu au primit încă informaţii privind compoziţia şi cantitatea gazelor folosite de către forţele de ordine la miting, au precizat reprezentanţii Parchetului Militar.

„Deocamdată nu avem date şi elemente privitoare la concentraţia gazelor utilizate şi la compoziţia acestora”, a declarat procurorul militar Ionel Corbu, cel care instrumentează dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Potrivit lui Ionel Corbu, procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 192 de plângeri depuse de către protestatari împotriva forţelor de ordine, care sunt acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza