Procurorii, obligaţi să redeschidă un dosar de abuz în serviciu pe numele Rovanei Plumb

Procurorii, obligaţi să redeschidă un dosar de abuz în serviciu pe numele Rovanei Plumb
Parchetul General este obligat, printr-o decizie a instanţei supreme, să redeschidă un dosar, care a fost clasat şi are la bază o plângere de abuz în serviciu formulată pe numele Rovanei Plumb, de către fostul director general al Romsilva, Ion Dumitru.

„Admite, în parte, plângerea formulată de petentul Dumitru Ion împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte soluţia de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu", a decis, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Conform deciziei, dosarul a fost trimis înapoi la procurorii de la Parchetul General pentru a fi completată urmărirea penală a Rovanei Plumb, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit când era ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Decizia de miercuri este definitivă.

Procurorii Parchetului General au instrumentat acest dosar după ce Ion Dumitru a depus o plângere pe numele Rovanei Plumb. El susţinea că ea este vinovată de abuz în serviciu, după ce l-ar fi demis din funcţia de director al Romsilva, ca urmare a unei condamnări de trei ani de închisoare cu executare primită de Dumitru.

Anchetatorii au decis, însă, să claseze dosarul, dar fostul şef al Romsilva a atacat la ICCJ decizia procurorilor.

În iunie 2013, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat definitiv pe fostul deputat Ion Dumitru la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Romsilva II, în care a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unui buldozer.

 

 

Loading...
Comenteaza