Procurorul “cumsecade” dă apartamente în chirie la Cluj

Procurorul “cumsecade” dă apartamente în chirie la Cluj
Procurorul maramureşean Vasile Pop, devenit celebru după ce a trimis doi presupuşi infractori acasă pentru că au promis să se cuminţească, este proprietar al unui apartament în Cluj-Napoca, pe care îl dă în chirie.

Prim-procurorul Vasile Pop, zis “Leşca”, este şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeul de Sus, aflată în sfera administrativă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, şi a devenit celebru zilele trecute, după ce Realitatea Tv a făcut public un filmuleţ din timpul unei “anchete”, care a fost postat şi pe internet. în imagini apar procurorul şi doi interlopi maramureşeni cărora “omul legii” le arată o deosebită clemenţă, lucru care i-a adus renumele de procurorul “cumsecade”.

 

Potrivit declaraţiei de avere pe care prim-procurorul o are postată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Pop deţine un apartament în Cluj-Napoca, achiziţionat în 2007, însă la capitolul “venituri provenite din bunuri date în folosinţă” procurorul a uitat să menţioneze că apartamentul este închiriat.

 

Vasile Pop mai deţine terenuri agricole şi forestiere în Vişeul de Sus, Ocna Şugatag , Borşa şi o casă estimată la peste 750.000 de lei în localitatea unde lucrează. Potrivit declaraţiei de avere, procurorul “bun la suflet” câştigă nu mai mult de 142.000 de lei pe an, bani proveniţi din “salariu şi sporuri în conformitate cu hotărârile judecătoreşti”.

 

 

 

Discuţia prim-procurorului Vasile Pop cu infractorii

 

Procuror: Promiteţi că nu se mai întâmplă? Cum promiteţi? Ia să văd...

Infractori: Promitem, domnule prim-procuror.

Procuror: Cum?

Infractori: Jurăm.

Procuror: Pe ce?

Infractori: Pe preot, pe biblie.

Procuror: ... Şi în faţa mea.

Infractori: Domnule procuror, dacă vreodată se mai întâmplă, la puşcărie...

Procuror: Câţi ani de puşcărie?

Infractori: Câţi doriţi dumneavoastră. Maxim.

Procuror: 5 ani. Puteţi merge acasă.

Loading...
Comenteaza