Produsele tradiţionale din Cluj, prezentate în Polonia. Ce caută polonezii

Produsele tradiţionale din Cluj, prezentate în Polonia. Ce caută polonezii
Produsele tradiţionale din Cluj au ajuns să fie prezentate în Polonia, într-un târg ce a reunit 200 de producători din 16 ţări.

Târgul a durat o săptămână, între 9 şi 15 august, e vorba de Târgul European de Produse Tradiţionale din staţiunea Zakopane din Munţii Tatra, la acesta au participat 15 producători şi meşteşugari clujeni, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni, care şi-au prezentat şi promovat produsele tradiţionale.

Cele mai apreciate produse, care au avut o mare priză la vizitatorii târgului, au fost mierea de albine de la Chiuieşti (foto), gemurile de la Moldoveneşti, uleiul presat la rece sau produsele pe bază de lavandă. „Succesul înregistrat prin participarea Asociaţiei Produs de Cluj la Zakopane este unul indiscutabil", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, "mai ales că acesta este al doilea an consecutiv când participăm. Produsele noastre au fost unanim apreciate atât de polonezi, cât şi de ceilalţi vizitatori străini, nu puţini fiind cei care au revenit special pentru acest târg la ediţia din acest an pentru a achiziţiona produse tradiţionale din zona Clujului".

Între judeţul Cluj şi judeţul Malopolska există un protocol de cooperare încheiat în anul 2005, care a fost reconfirmat în anul 2008, pe perioadă nedeterminată.

Loading...
Comenteaza