Program de lucru la Serviciul de Pașapoarte în minivacanța de Sfânta Maria

Program de lucru la Serviciul de Pașapoarte în minivacanța de Sfânta Maria
Programul de lucru al Serviciilor publice de pașapoarte va fi modificat pentru a veni în sprijinul populației, dar mai ales pentru prevenirea aglomerației din ziua de miercuri, prima zi lucrătoare după minivacanța de Sfânta Maria.

Şeful Direcției Generale de Pașapoarte, Catela-Claudia Vasile, a declarat că serviciile de pașapoarte din 12 județe și municipiul București vor lucra cu publicul luni, 14 august: Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Teleorman și Vaslui.

La Cluj, luni, în data de 14.08.2017 programul cu publicul este de la 08.30 la 16.30, iar marţi, în data de 15.08.2017 este zi nelucratoare. Din 16.08.2017 se revine la programul normal.

În județele Galați, Maramureș, Mureș și Vaslui se va lucra cu publicul marți, 15 august.

De altfel, în județele Bacău și Galați se va lucra și sâmbătă, 12 august, iar în Prahova și Timiș - sâmbătă, 19 august, după cum a precizat șeful Direcției Generale de Pașapoarte, scrie Agerpres.

Cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare se depun la orice Serviciu public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, indiferent de domiciliul sau reședința solicitantului documentului de călătorie. Cererile sunt generate în sistem informatic la momentul depunerii la ghișeu a tuturor documentelor necesare și se prezintă solicitantului pentru verificarea datelor înscrise și semnătură.

Pentru a elimina cozile și a reduce semnificativ timpul alocat operațiunilor la ghișee, cei care doresc își pot face programare online pentru depunerea cererilor de eliberare a pașapoartelor simple.

Pașaportul simplu electronic se ridică de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular al României în străinătate unde a fost depusă cererea ori, după caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular ale României în străinătate pentru care a optat solicitantul.

 

Loading...
Comenteaza