Foto Progres de 61% pe Sebeș - Turda / Este vorba despre un lot de 17 km

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noi imagini de pe primul lot al Autostrăzii (A10) - Sebeș - Turda.

"Continuă lucrările pe lotul 1, autostrada Sebeș - Turda, antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcții SRL. Stadiul fizic al acestui proiect este 61%", transmite CNAIR. 

70 km de autostradă între Sebeş şi Turda

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.

Lotul doi are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. Loturile 3 şi 4, de la Turda la Aiud, au fost deschide circulaţiei rutiere în vara lui 2018. 

Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3 și de 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune (85%), şi de la bugetul de stat - 15%.

Loading...
Comenteaza