Protest anti Uber al taximetriştilor din Cluj VIDEO

Protest anti Uber al taximetriştilor din Cluj VIDEO
Peste 300 de taximetrişti din Cluj-Napoca au protestat, sâmbătă, faţă de concurenţa neloială practicată de Uber şi au pornit într-un marş cu maşinile prin oraş cerând interzicerea acestui serviciu în România.

Taximetriştii de la mai multe firme s-au adunat, sâmbătă, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor Cluj-Napoca şi şi-au lipit pe maşini afişe cu mesaje prin care cer interzicerea Uber: "Dacă o firmă stabileşte preţul pe km, încasează bani, plăteşte şoferul, aceasta este o firmă de transport", "Nimeni nu este mai presus de lege, cerem aplicarea legii", "Indiferent cum se face plata, indiferent cum se comandă maşina, dacă transporţi o persoană şi eşti plătit, se numeşte transport de persoane", după care au pornit într-un marş de protest pe străzile din centrul oraşului, circulând cu viteză redusă.

 

Viorel Tătar, organizatorul acţiunii de protest, a declarat, sâmbătă, că taximetriştii au dorit prin acest protest să îşi arate unitatea.

"Vrem să se aplice legea. Dorim ca acest serviciu, Uber, care nu este reglementat, să plece din România pentru că nu au ce să caute aici, deoarece ne aduc numai prejudicii. Uber aduce taximetriştilor clujeni prejudicii materiale, a scăzut numărul de clienţi, au apărut probleme şi între noi'', a spus Tătar, care practică taximetria de 27 de ani.

La rândul lui, Ioan Pugna, vicepreşedintele unei asociaţii a taximetriştilor, a declarat că în urma intrării Uber pe piaţă, impactul comenzilor pe dispeceratele firmelor de taxi din Cluj-Napoca a ajuns să scadă cu 30-40%, ceea ce este foarte mult.

"Am ieşit în stradă împotriva concurenţei neloiale practicată de Uber. Am dori ca Guvernul să reglementeze această platformă tehnologică astfel încât să fie o concurenţă loială. Ei au un serviciu identic cu cel al taximetriei, adică transportă persoane din punctul A în punctul B, dar spun că fac ride-sharing, şi nu suntem de acord cu aşa ceva. Deja ei stau în standurile de taxi şi ne sfidează", a spus Pugna.

Manifestarea a fost autorizată de Primăria Cluj-Napoca să se desfăşoare în intervalul 10 - 12.

Taximetriştii clujeni au dat în judecată Uber, cerând instanţei interzicerea acestui serviciu în Cluj-Napoca, dar au pierdut la Curtea de Apel Cluj, magistraţii considerând că Uber gestionează o platformă tehnologică şi nu prestează activităţi de transport.

Uber funcţionează în Cluj-Napoca din august 2016.

CITEŞTE ŞI Plusurile şi minusurile serviciilor de TAXI şi UBER în opinia unui client din Cluj, după protestele transportatorilor

Loading...
Comenteaza