Protest în faţa Ministerului Justiţiei înainte de anunţul lui Tudorel Toader privind DNA

Protest în faţa Ministerului Justiţiei înainte de anunţul lui Tudorel Toader privind DNA
Câteva persoane s-au strâns, joi, la ora transmiterii ştirii, în faţa Ministerului Justiţiei, înainte ca Tudorel Toader să prezinte raportul privind activitatea managerială DNA.

Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie "Prea multă KLEMMenţă, Prea multă TiKoveşie, Demnitate, Toadere!" şi cer revocarea procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Am venit să susţin o schimbare în ceea ce înseamnă injustiţia românească. Prezenţa noastră transmite mesajul că oamenii nu mai tolerează această conduită a magistraţilor. Nu mai putem suporta această paradeală a unor oameni doar pentru că sunt incomozi, pentru că spun adevăruri. Mesajul nostru pentru Tudorel Toader este acela de a-şi asuma această situaţie şi este în funcţie ca să îndrepte lucrurile. Primul pas pe care îl poate face este să ceară revocarea Laurei Codruţa Kovesi", a declarat , pentru MEDIAFAX, un protestatar.

"Trebuie să spui aşa: Să îi executăm silit (pe magistraţi - n.r.). Ai greşit, trebuie să răspunzi. Noi să îi judecăm! Ei vorbesc de independenţa justiţiei. Care independenţă? Singura independenţă e să fie respectarea legii. Atât. Pentru asta am venit, pentru a milita pentru răspunderea magistraţilor. Nu am fost aseară la Cotroceni", a declarat, pentru MEDIAFAX, un alt manifestant.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să prezinte joi, la ora 18.00, raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi o decizie privind conducerea DNA.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza