Prună, la Gherla, despre revendicările angajaţilor din penitenciare: În România există legi minunate, dar într-o lume ideală, în realitate nu există bani

Prună, la Gherla, despre revendicările angajaţilor din penitenciare: În România există legi minunate, dar într-o lume ideală, în realitate nu există bani
În România se adoptă legi înainte de stabilirea resurselor financiare şi umane, declară ministrul Raluca Prună după negocierile cu angajaţii din penitenciare, adăugând că poate da exemple a unor "legi minunate, dar într-o lume ideală", deoarece în realitate nu există bani.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, la Penitenciarul Gherla, că este regretabil că în România se adoptă legi înainte să se vadă dacă există asigurată resursa financiară şi resursa umană.

"Este regretabil că în această ţară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară şi resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Şi probaţiunea este un exemplu foarte bun", a spus Prună.

"Într-o ţară care are resurse financiare limitate, avem o plăcintă atâta şi problema este cum împărţim plăcinta la câţi suntem", a adăugat Prună.

Ministrul a afirmat, referitor la aplicabilitatea OUG nr. 20/ 2016, că va discuta cu ministrul Muncii şi cel al Finanţelor, pentru ca şi angajaţii din sistemul penitenciar să beneficieze de majorări salariale la fel ca alte instituţii, precum Armata sau SRI.

În ceea ce priveşte suplimentările de personal, ministrul a spus că va cere mai multe posturi la sistemul de probaţiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane, faţă de 15.000 de persoane din schema de personal a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care se ocupă de 28.000 de persoane aflate în condamnare.

"Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajaţi 1.800. În ceea ce priveşte orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore", a spus ministrul Justiţiei.

Aceasta le-a transmis sindicaliştilor că o pot jigni cum vor pe site-urile sindicatelor legat de modul în care se îmbracă şi cum vorbeşte, însă ea va continua să îşi facă treaba.

Unul dintre sindicaliştii prezenţi a reclamat faptul că în sistemul penitenciar au rămas circa 11.000 de oameni care trebuie să facă munca a 20.000, "ceea ce nu se poate".

Protestul din faţa Penitenciarului Gherla a durat doar două ore şi s-a încheiat în jurul orei 12.00, deşi era autorizat până la ora 15.00.

 

Loading...
Comenteaza