Răsturnare de situaţie în dosarul Liei Olguţa Vasilescu. Ce erori au făcut procurorii

Răsturnare de situaţie în dosarul Liei Olguţa Vasilescu. Ce erori au făcut procurorii
Tribunalul Bucureşti a anulat probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova este acuzat de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani, decizia nefiind definitivă.

"Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inc. PRC, PED şi VLO. Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inc. PRC şi PED. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inc VLO, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor SC, VI, MG şi denunţul (declaraţie) formulat de PIC la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre VI şi PI din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul decât cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Potrivit mediafax.ro, tribunalul susţine că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal. Decizia instanţei nu este definitivă, existând posibilitatea ca aceasta să fie contestată, Curtea de Apel Bucureşti fiind instanţa care va da o hotărâre definitivă.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

 

Loading...
Comenteaza