Războiul magiunului. Clujul a câștigat disputa cu Topoloveniul

Războiul magiunului. Clujul a câștigat disputa cu Topoloveniul
Producătorul MIB Prodcom Cluj a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul pornit împotriva acestuia de societatea Sonimpex Topoloveni, administrată de Bibiana Stanciulov.

Firma clujeană care produce sub brandul Arovit a fost acuzată de concurență neloială de către proprietara Topoloveni Magiun de Prune, marcă înregistrată combinată, dar în final firma din Argeș nu a avut câștig de cauză și trebuie să achite cheltuieli de judecată de 80.000 de lei, conform portalului de specialitate Clujust.

Sonimpex a acuzat mai mulți producători că nu ar respecta rețeta magiunului de prune reglementată prin ordin comun al Ministerului Agriculturii, Ministerului Sănătății și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a solicitat retragerea din circuitul comercial a tuturor produselor pe care le considera drept neconforme. 

Instanța a constatat că produsele reclamate au fost fabricate înainte de emiterea acestui ordin. Procesul început la Cluj a durat trei ani și a trecut pe la patru instanțe de judecată.

Loading...
Comenteaza