Regele Mihai, aşteptat la Cluj în octombrie

Regele Mihai, aşteptat la Cluj în octombrie
Regele Mihai I va sosi în data de 7 octombrie, în Cluj-Napoca, la invitaţia rectorului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Doru Pamfil, pentru a i se conferi titlul de Doctor Honoris Causa.

“Rectorul USAMV a fost în audienţă la Alteţa Sa, în Elveţia, şi a propus ca regele să fie prezent la Cluj cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii. Regele Mihai I a acceptat invitaţia noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al USAMV, Sonia Sână.

 

Ieri, rectorul Doru Pamfil nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre vizita de prestigiu care urmează să fie găzduită de Universitate. USAMV aniversează în luna octombrie 140 de ani, ca şi continuatoare a primei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată în 1869, sub numele de Institut de învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur.

 

 Ulterior, în 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie. După ce în 1921, învăţământul superior agronomic a fost legiferat în România cu durata  de studiu de patru ani, primii ingineri agronomi au început să “fie produşi” la Cluj în 1922. O altă perioadă critică din istoria Universităţii Agricole a fost din 1940 până în 1945, ca urmare a Dictatului de la Viena, când Academia agricolă clujeană plus cadrele didactice, studenţii şi o parte din inventar s-au refugiat la Timişoara.

 

Loading...
Comenteaza