Rock-ul pune stăpânire pe Ardeal

Rock-ul pune stăpânire pe Ardeal
Cluj-Napoca, Sibiu şi Târgu Mureş sunt oraşele din Transilvania care se luptă cu Bucureştiul pentru a aduce trupele rock cele mai bune. Vara anului 2008 este cea mai fierbinte de după 1989 pentru fanii din România ai acestui gen muzical.

Skyforger, una dintre cele mai cunoscute trupe folk/pagan metal din Europa, va susţine pe 4 iulie primul concert în România, la Cluj-Napoca, pe scena din Irish & Music Pub, având ca invitate grupurile Psycho Symphony şi N.O.M.

 

“De data asta, vom cânta în faţa unui public în majoritate de black metal, lucru riscant în ceea ce priveşte reacţia publicului. în acelaşi timp, ne poate aduce noi fani” a declarat Emil, de la Psycho Symphony. Două festivaluri de rock vor avea loc  - la Sibiu, fosta capitală culturală a Europei, şi la Târgu Mureş, o nouă ediţie a Festivalului Peninsula. în schimb, la Cluj a treia ediţie a Festivalului Maximum Rock nu s-a mai ţinut în luna mai, aşa cum s-a anunţat iniţial.

“Este posibil ca acest festival să fie ţinut în toamnă dacă autorităţile vor sprijini iniţiativa pentru că oraşul Cluj-Napoca merită acest lucru” spune Ioan Brânduşan, director al companiei Promusic Prod, organizator al Maximum Rock.

La Sibiu se vor desfăşura Rockin’ Transilvania şi Artmania. Ambele propun nume renumite ale scenelor europene şi nord-americane: Helloween, Kreator, Testament, Doro Pesch, Axxis, respectiv Tiamat şi Gamma Ray. Primul va avea loc pe stadionul municipal, în organizarea Casei de Cultură, a Primăriei şi Consiliului Local. Artmania se va ţine în Pavilionul 2007, situat în centrul Sibiului.

 

Modificarea locaţiei este valabilă exclusiv pentru ediţia 2008. în prima zi, 18 iulie, vor urca pe scenă trupele Frozen Dusk (România), Sincarnate (România), Bucium (România), Agua de Annique (Olanda), Tiamat (Suedia) şi Lacrimosa (Germania). A doua zi îi propune pe Nexus (România), Avatar (România), Negura Bunget (România), Leaves’ Eyes (Norvegia), Atrocity (Germania) şi Gamma Ray (Germania).

 

Motivele care au dus la luarea deciziei de a reloca festivalul din Piaţa Mare în Pavilionul 2007 ţin de partea logistică de organizare. Biletele pentru Artmania se pot cumpăra în reţeaua magazinelor Diverta şi on-line, pe Tychetpoint.ro. întreaga aparatură de sunet şi lumini la Rockin’ Transilvania va fi pusă la dispoziţie de către una dintre cele mai mari agenţii de specialitate din Germania.

 

Şase specialişti în tehnică de sunet vor veni din Germania pentru a contribui la reuşita festivalului. Organizatorii nu au anunţat deocamdată preţul biletelor. “Suntem în tratative avansate cu organizatorii  Rockin’ Transilvania. Am dori mult să fim acolo alături de mari nume ale scenei metal”, ne-a declarat Teo Peter Jr. basistul trupei clujene Altar.


Unde mergem la vară

 

Bucureşti, 30 iunie:

Queensryche (75-150 lei)

Cluj-Napoca, 4 iulie: Skyforger

Bucureşti, 8 iulie: Def Leppard, Whitesnake (75-250 lei)

Bucureşti, 11 iulie: Judas Priest (75-300 lei)

Sibiu, 12-13 iulie: Helloween, Kreator, Testament, Doro

Sibiu, 18 iulie: Lacrimosa, Tiamat,  Gamma Ray (70 lei)

Târgu Mureş, 23-27 iulie: ATB, Epica, Morcheeba, Tankcsapda (39-129 lei)

Bucureşti, 26 iulie: Metallica (sold-out)

Bucureşti, 4 august: Iron Maiden (85-350 lei)

Loading...
Comenteaza